Home Verslagen
Verslagen activiteiten

Scouting Buys Ballot gaat op Cruise

 

jaarafsluiting_2010_huveliner_046Op zaterdag 18 december vierde Scouting Buys Ballot het einde van het feestjaar met een luxe cruise.

 

Op diverse dekken was voor eenider wat wils: zo kon je een gokje wagen in het casino, even uitrusten in de bioscoop of in de wellnesshoek. Voor de actievelingen was er het game-deck en de dansvloer op het achterdek.

 

Moe geworden, je kon lekker bijkomen in de loungebar of in de hot-tub buiten!

 

Uiteraard mocht ook het "Captain's Diner" niet ontbreken met een groot buffet voor iedereen. De leden en ouders die "de boot niet hadden gemist" konden hierdoor dit feestjaar knallend afsluiten!

 

Foto's van dit evenement vind je in het fotoboek.

Laatst aangepast op woensdag, 22 december 2010 11:01
 

Scouting Buys Ballot viert feest in Utrecht

 

UtrechtOp zaterdag 15 mei vierde Scouting Buys Ballot het 100-jarig bestaan van scouting, samen met 25.000 andere scouts in het centrum van Utrecht. De hele dag vonden op allerlei pleinen, parken en straten in Utrecht uitbundige scoutingactiviteiten plaats, met als afsluiting een spetterende jubileumshow met o.a. een optreden van Nick en Simon.

 

Scouts2day was de eerste nationale jubileumactiviteit die dit jaar door Scouting Nederland gehouden wordt vanwege haar 100-jarig bestaan in Nederland. De ca. 140 scouts van Scouting Buys Ballot vertrokken ’s ochtends vroeg met de trein naar Utrecht. Daar aangekomen volgde een ochtend vol uitdagende outdoor activiteiten, samen met duizenden andere scouts. Dat scouting een bloeiende vereniging is, die met zijn tijd meegaat, was duidelijk aan de activiteiten te zien. Naast de meer traditionele scoutingspelen als vuur maken, klimmen, abseilen van een flat op het Neude en survivallen, waren er SMS-tochten, computer- en cameragestuurde spelen en GPS-activiteiten. 

 

De dag werd afgesloten met een knallende jubileumshow. Sipke Jan Bousema, bekend van de televisie, presenteerde in de Jaarbeurs Utrecht een show met dans, muziek, acrobatiek en een prachtig junglebook verhaal. De show werd afgesloten met een optreden van de Volendamse Nick en Simon.

 

Aan het einde van de dag konden de scouts moe, maar voldaan weer met de trein terug naar huis. De feestdag in Utrecht is een van de vele activiteiten die Scouting Buys Ballot onderneemt ter ere van het 100-jarig bestaan van scouting. Na de buitenspeeldag in Epe, die in april werd gehouden, zal de vereniging uit Epe en Heerde in het najaar een jubileumfeest organiseren. Eén ding is duidelijk, scouting is na 100 jaar nog springlevend.

Laatst aangepast op donderdag, 27 mei 2010 13:07
 

Buitenspelende jeugd neemt Epe over

 Klimmer

Op zaterdag 24 april was de jeugd de baas in Epe, tijdens de Scouting Buys Ballot Buitenspeeldag. Burgemeester Van Lente legde voor één dag het bestuur van Epe in handen van Maurits Goldmann. Maurits kreeg van haar een ambtsketen omgehangen en mocht namens de jeugd het dorp besturen. Direct na zijn benoeming riep hij Epe uit tot buitenspeeldorp, waarna de buitenspeel-acitiviteiten van start gingen.

 

Er was van alles te doen in het centrum van Epe. Bij de grote kerk in Epe stond een negen meter hoge klimwand opgesteld en op de markt voor het gemeentehuis stond een grote survivalbaan. Jong en oud ging de uitdaging aan en klom op de klimwand en klauterde over de survivalbaan. Verderop in het Beekpark en Sweerts de Landaspark waren verschillende spelen te doen. Deelnemers konden kratjes stapelen, waarbij het de bedoeling was op een zo hoog mogelijke toren van kratjes te klimmen. Ook werd er gevoetbald in een levensgroot tafelvoetbalspel, gestept op reuzensteps, zo lang mogelijk aan spijkerbroeken gehangen, gestoeid met reuzenknotsen en kinderen konden hun eigen broodje bakken boven een barbecue.

 

De Buitenspeeldag werd georganiseerd door Scouting Buys Ballot uit Epe/Heerde ter ere van het 100-jarig bestaan van scouting in Nederland. De scoutingvereniging wilde graag laten zien hoe verschrikkelijk leuk het is om samen buiten te spelen en allerlei outdoor-activiteiten te ondernemen. De activiteiten werden niet alleen druk bezocht door de eigen scouts, maar ook tientallen kinderen en jongeren die geen lid van scouting zijn gingen de uitdaging aan en speelden mee. De één kwam samen met zijn ouders, de ander met de kinderen uit de buurt, maar allemaal deden ze hetzelfde: lekker buitenspelen.

 

De dag werd ’s avonds afgesloten met een kampvuurshow. Vanwege een regiowijd stookverbod kon er helaas geen echt kampvuur worden gestookt, maar dit werd creatief opgelost met een mooi namaakvuur. De sfeer zat er goed in. Er werden bekende kampvuurliedjes gezongen en Tjerk Garssen, de kampvuurleider vertelde een prachtig verhaal. Tijdens het kampvuur was het tijd voor de laatste officiële activiteit van de jeugdburgemeester. Samen met Hubert Bögemann, wethouder van jeugdzaken en vrijwilligerswerk uit Heerde, deelde hij een onderscheiding uit aan een maatschappelijk betrokken jongere. Mirthe Fernandes was de gelukkige. Zij kreeg het scoutinglintje vanwege haar grote hulpvaardigheid. Mirthe doet regelmatig de boodschappen voor haar oudere buurvrouwen, bovendien zet ze zich enorm in wanneer er een actie wordt gehouden op school of op scouting en ze is vaak degene die de jeugd om haar heen enthousiasmeert om hetzelfde te doen. Het kampvuur werd afgesloten met een show van het Eper Wegpiraten Koor dat een paar leuke meezingers ten gehore gaf.

 

Mede dankzij het prachtige weer en de grote belangstelling van de inwoners van Epe werd de buitenspeeldag een enorm succes


 

 

Laatst aangepast op donderdag, 27 mei 2010 13:07
 
Geschreven door beheerder   
zondag, 10 januari 2010 20:11

Opening feestjaar 2010

 

Op 9 januari 2010 vond de feestelijke opening van het feestjaar plaats.

Tijdens de opening lieten wij een film zien met een voorproefje van alle feestjaar activiteiten. Wil je de film nog eens terugkijken?

Klik dan HIER.

Laatst aangepast op maandag, 01 maart 2010 13:13
 


Copyright © 2011 Scoutinggroep Buys Ballot Epe/Heerde. Alle rechten voorbehouden.